Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
  • slide
    slide

Lagana pena sa efektom hlađenja za negu kože dece sa ovčijim boginjama

PoxClin® pena za hlađenje sadrži prirodne sastojke, a namenjena je za negu kože dece sa ovčijim boginjama. Kao što znamo, najčešća tegoba kod ovčijih boginja je svrab koji uzrokuje češanje koje može izazvati dodatne komplikacije ili trajne ožiljke, stoga je lečenje usmereno prvenstveno na sprečavanje svraba.raba

Šta sadrži PoxClin® pena za hlađenje?

PoxClin® pena za hlađenje sadrži prirodne sastojke poput ekstrakta Aloe barbadensis, kamilice i lavande zbog čega je adekvatna za primenu kod dece.

Iz biljke Aloe barbadensis je izolovan kompleks 2QR, patentirani inhibitor bakterija, koji smanjuje mogućnost infekcije. PoxClin® pena za hlađenje sadrži i ovlaživače poput glicerina, betaina, pantenola i alantoina koji vlaže nežnu dečiju kožu zahvaćenu ovčijim boginjama.

Brzi efekat hlađenja kože postiže se isparavanjem pene na koži koje je ubrzano sastojkom proizvoda Laureth-9.

Kako deluje patentirani kompleks 2QR?

Kompleks 2QR, patentirani inhibitor bakterija, koji je izolovan iz Aloe barbadensis, onemogućuje bakterije stvaranjem fizičke prepreke između bakterija i kože. Tako sprečava razmnožavanje bakterija na koži i bakterijsku infekciju. Smanjenjem mogućnosti infekcije, PoxClin® pena za hlađenje omogućava prirodni proces zarastanja i sprečava nastajanje ožiljka usled češanja.

Kako se upotrebljava PoxClin® pena za hlađenje?

Savetujemo nanošenje najmanje tri puta dnevno ili onda kada treba ublažiti simptome.

PoxClin® pena za hlađenje je lagana i meka, pa se može bezbolno naneti i na veće površine kože. Pena se vrlo nežno utrlja u kožu i već isparavanjem pene postiže se brzi efekat hlađenja. Za još veći efekat hlađenja preporučuje se da se PoxClin® pena za hlađenje čuva u frižideru.

    PoxClin® Cool Mousse
  • hladi i umiruje kožu
  • brzo ublažava svrab
  • smanjuje mogućnost stvaranja trajnih ožiljaka

Smanjenje svraba znači manje češanja. Manje češanja smanjuje mogućnost nastanka trajnih ožiljaka ili sekundarnih infekcija.

IZVORI

YouMedical. PoxClin CoolMousse - Technical Information. Amsterdam: internal source.
Preuzeto prema PoxClin Mousse Uputstvo za upotrebu.

Broj Rešenja o Upisu u Registar medicinskih sredstava 515-02-02256-13-001 od 24.3.2014